Politika varstva osebnih podatkov

Že od samega začetka spoštujemo vašo zasebnost na naši spletni strani in varujemo vaše podatke.
Delujemo v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) in objavo teh pravil ter evropsko uredbo o varstvu podatkov (GDPR).
Zavezani smo k varovanju zaupnosti osebnih podatkov in zasebnosti uporabnikov spletnih strani. Zbrane osebne podatke uporabljamo izključno za zagotavljanje ponujenih storitev. Spoštujemo zaupnost osebnih podatkov in zasebnost uporabnikov spletnih strani, zato bomo storili vse, da jih zaščitimo pred kršitvami in zlorabo. Osebni podatki uporabnikov so področje, ki mu namenjamo dodatno pozornost in pozornost, saj se zavedamo občutljivosti narave tega področja.

Upravitelj osebnih podatkov in kontaktni podatki

Ta politika velja za obdelavo (uporabo) vseh osebnih podatkov, ki jih izvaja GO4RIDE d.o.o. (skrbnik) ali ime, ki izvaja v imenu upravitelja.
Informacije o upravljavcu:
GO4RIDE d.o.o.
Titova cesta 49
2000 Maribor
Davčna št.: SI69398798
Registrska številka: 8645833000
Telefon: +386 31 545 000
E-pošta: info@go4ride.si

Katere osebne podatke obdelujemo in zbiramo

Osnovni kontaktni podatki (podatki identitete)

• ime in priimek, elektronski naslov in telefonska številka.

Drugi podatki

• ki jih uporabnik prostovoljno vnese v kontaktni obrazec.

Tehnični podatki

• Zaradi varnosti in preverjanja zbiramo naslove IP, informacije o operacijskem sistemu, brskalniku, lokaciji vaše naprave, vrsti naprave, s katero dostopate do našega spletnega mesta in podobno.

• Pri dostopu s piškotki in vašim soglasjem, zbiramo tudi informacije, ki zagotavljajo boljšo funkcionalnost in uporabniško izkušnjo, varnost, štetje števila uporabnikov na spletni strani in zagotavljanje nemotenega delovanja spletne strani. Na začetku obiska se uporabniku dodeli sejni piškotek za identifikacijo in sledenje. Spletno mesto lahko v uporabnikovem računalniku shrani tudi druge piškotke, na primer ID uporabnika v šifrirani obliki (za identifikacijo uporabnika ob naslednjem obisku) in piškotke Google Analytics (analiza obiskov spletne strani). Sejni piškotki se shranijo v pomnilnik strežnika samo za čas obiska in se po eni uri nedejavnosti izbrišejo, trajni piškotki pa se v računalniku shranijo 2 leti, nato pa postanejo neaktivni.

• Za točnost, popolnost in pravočasnost podatkov, ki jih vnesejo uporabniki nismo odgovorni.

  Pravna podlaga za obdelavo osebnih podatkov

  Vaše osebne podatke lahko obdelujemo na podlagi naslednjih pravnih podlag:

  • kjer je to potrebno za izpolnitev naših zakonskih obveznosti (npr. izdelavo proračuna ali računa za naročeno storitev, vodenje finančnih in računovodskih knjig), vendar je to shranjeno samo v poslovnem računalniku in ne na spletni strani;

  • kjer je to potrebno za izpolnitev naših zakonskih obveznosti (npr. izdelavo proračuna ali računa za naročeno storitev, vodenje finančnih in računovodskih knjig), vendar je to shranjeno samo v poslovnem računalniku in ne na spletni strani;

  • ko ste dali soglasje za obdelavo vaših osebnih podatkov za namen obdelave (e-novice), svoje soglasje pa imate pravico preklicati;

  • Vprašanja, ki nam jih pošljete prek kontaktnih obrazcev na spletni strani ali e-poštnega naslova, objavljenega na spletnem mestu, bomo uporabili zgolj za rešitev težave ali pripravo odgovora na vprašanje.

  Namen obdelave osebnih podatkov

  Soglasje morate izrecno potrditi in se zavedati, da ste s pošiljanjem zahteve, komentarja ali vprašanja prek kontaktnega obrazca vnesli svoje podatke, ki izražajo vaše soglasje in zavedanje, da so vaši podatki (ime, e-poštni naslov, telefonska številka) za pravilno komunikacijo shranjeni.

  Vaše osebne podatke lahko uporabimo za enega ali več naslednjih namenov:

  • komuniciranje z vami glede nudenja naših storitev in odgovorov na vaša vprašanja in naročila;

  • komuniciranje z vami glede nudenja naših storitev in odgovorov na vaša vprašanja in naročila;

  • za pravne zahtevke in za reševanje sporov;

  • tržne namene;

  • za statistično analizo uporabe našega spletnega mesta.

  Način zbiranja osebnih podatkov

  Vaše podatke zbiramo na več načinov:

  • ko pošljete povpraševanje;

  • ko pošljete povpraševanje;

  • ob prijavi na e-novice

  Samodejno zbiramo tehnične podatke.

  Google nam posreduje podatke, katere ste mu omogočili.

  Kdo ima dostop do vaših osebnih podatkov

  Do vaših osebnih podatkov imamo ekskluziven dostop. Razen če podatke zahtevajo:

  • pooblaščene institucije, in tako določa zakon (sodišče itd.);

  • z vašim soglasjem Googlu Analytics posredujemo vaše podatke prek piškotkov;

  • vaših podatkov na noben način ne posredujemo nepooblaščenim tretjim osebam.

   Roki hrambe osebnih podatkov

   Vaše osebne podatke se hrani in obdeluje v obsegu, ki je potreben za dosego namena obdelave, in dokler je potrebno za dokončanje naročenih storitev, nato pa v rokih za obveznosti, ki lahko izhajajo iz obdelave takih osebnih podatkov, obdelava osebnih podatkov nujna v okviru sklenitve ali izvrševanja pogodbe.
   Podatke, pridobljene na podlagi privolitve hranimo do preklica.
   V primerih, ko zakon predpisuje rok za hrambo osebnih podatkov, se podatki shranjujejo v skladu z zakonskimi obvezami.

   Zagotavljanje zaščite

   Na našem spletnem mestu uporabljamo več varnostnih sistemov za zaščito pred izgubo, razkritjem, neželenimi spremembami ali zlorabo podatkov. Za prenos vseh osebnih podatkov, s potrebno zaščito podatkov, uporabljamo tehnologijo SSL (Secure Socket Layer), ki zagotavlja varnost naših strank pri prenosu podatkov v bazo podatkov. Dostop do zbranih osebnih podatkov imajo samo pooblaščene osebe (zaposleni, pogodbeni partnerji). Vaše osebne podatke nam pomagajte zaščititi tako, da zagotovite varnost vašega uporabniškega imena in gesla.

   Piškotki

   Piškotki so besedilne datoteke, ki jih v vaš računalnik naloži spletni strežnik in ne vsebujejo informacij, ki bi lahko prepoznale vašo identiteto. Z njihovo pomočjo strežnik ugotovi, da ste se vrnili na spletno stran, kar lahko uporabi za prilagoditev strani uporabniku.
   Če naših piškotkov ne želite imeti na svojem računalniku, upoštevajte, da shranjevanje piškotkov v celoti nadzoruje vaš brskalnika. Z izbiro ustreznih možnosti v brskalniku lahko kadar koli omejite ali onemogočite shranjevanje piškotkov in kadar koli trajno izbrišete piškotke v napravi.

   Googlove pisave

   Na naši spletni strani uporabljamo Googlove pisave Google (1600 Amphitheatre Parkway Mountain View, CA 94043, ZDA). Googlove pisave se uporablja brez preverjanja pristnosti, piškotki pa se API-ju Google Fonts ne pošiljajo. Če imate svoj Google Račun, se vaši podatki pri uporabi Googlovih pisav ne bodo prenesli na Google. Google registrira samo uporabo CSS in uporabljene pisave ter te podatke varno shrani. Več o teh in drugih težavah lahko izveste na strani https://developers.google.com/fonts/faq

   Katere podatke zbira Google in kako se te informacije uporabljajo, lahko izveste na strani https://policies.google.com/privacy?hl=sl

   Vaše pravice

   Naročnikom in uporabnikom nudimo vso podporo pri uveljavljanju naslednjih pravic:

   • na tej strani vas v celoti obveščamo o tem, kako uporabljamo vaše osebne podatke;

   • v določenih primerih lahko uveljavljate tudi pravico do brisanja osebnih podatkov; če pa ste pri nas naročali, upoštevajte, da moramo podatke hraniti v skladu z zakonodajo;

   • v nekaterih primerih lahko zahtevate začasno ali trajno prepoved nadaljnje obdelave vaših osebnih podatkov v celoti ali delno;

   • na vašo zahtevo vam bomo zbrane osebne podatke posredovali v elektronski obliki.

   Imate pravico do informacij o svojih osebnih podatkih, ki jih imamo na voljo, kot tudi pravico do izbrisa teh podatkov. Če imate kakršna koli vprašanja glede izbrisa, obdelave ali uporabe vaših podatkov, nas se z nami povežite po elektronski pošti ali nam pošljite zahtevo na naš naslov. Na vašo zahtevo, ki jo uporabite v povezavi z osebnimi podatki se moramo odzvati brez nepotrebnega odlašanja in najpozneje en mesec po prejemu vaše zahteve. Vse spremembe našega pravilnika o zasebnosti bodo objavljene na tej spletni strani.